HTML

2008.11.28. 11:29 Napraforgó szerkesztőség

Elnökválasztási konferencia a BKF-en

Amerikai elnökválasztással kapcsolatos előadások kezdődtek a BKF-n, október 14-én, 10 órától. A vendégek megérkezésükkor leadhatták voksaikat a számukra szimpatikusabb elnökjelöltre, Barack Obamara vagy John McCainre.

A terem díszítése idézte a választási gyűlések hangulatát, az amerikai zászló színeiben pompázó léggömbökkel, szalagokkal. Szóróajándékokat kaptak a vendégek, mikor megérkeztek, tollat, mappát, vonalzót, ceruzát és pici amerikai zászlót.

Dr Vass László, a főiskola rektora, megnyitotta a konferenciát, bemutatta az első panel előadóit. Beszédében hangsúlyozta a mostani elnökválasztás fontosságát, mert a történelemben először van afroamerikai elnökjelölt. Az első felszólaló Michael Hurley, aki egyike az esemény szervezőinek, beszédében kitért a demokrácia fontosságára, örömét fejezte ki, hogy Magyarország más egyetemeiről is érkeztek érdeklődök, úgy mint Debrecen és Pécs. Dr Buckner Huba felszólalását magyarul kezdte, majd nevetve angolra váltott. A Fulbright-ösztöndíjról beszélt, reményét fejezte ki, hogy egyre többen élnek a lehetőséggel. Dr Vass László egy rövid jellemzés után bemutatta Robert Craig-et, aki kimerítő részleteséggel taglalta a vallás és az amerikai választás kapcsolatát. Alex Stepick a bevándorlók meghatározó szerepét említette a mostani választások alatt, mert nagyon sokan vannak, az illegális bevándorlók kérdésére a választ mindenki az új elnöktől várja.

                Dr Vass László

Bemutatta Obama és McCain álláspontját és kritizálta ez utóbbiét, mert radikálisabbá vált, kezdetben a bevándorlás legalizálása mellett állt, majd megváltoztatta a véleményét.

Rövid szünet következett, amikor a vendégek kávét és teát fogyaszthattak.

A második panel első előadója David Banville, a hagyományos médiumok választókra gyakorolt hatásairól beszélt, például a televízió, mellyel az amerikai családok 99%-a rendelkezik, még mindig jelentős befolyásoló erővel bír. A panel második felszólalója a friss diplomás harvardi hallgató, Kim Gittleson volt, aki elmondta, hogy az idei kampányhadjáratot a két elnökjelölt az interneten kezdte meg. Kiemelkedő szerepet tölt be ma már a tv, az újságok és egyéb médiumok mellett a YouTube is. A mostani kampány során az internetet használó fiatalok képezték az új célcsoportot, akik villámgyorsan meg tudják osztani egymással az információkat, véleményt alkotnak, melyet közzé tesznek a blogjukban vagy a YouTube-on.















 

Dr. Vass László, Alex Stepick, Robert Craig

Kim Gittleson bár megküzdött a technika ördögével, mégis sikerült helytállnia, és remek előadásával zárta a második panelt.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://napraforgoszerkesztoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr67792808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása