HTML

napraforgó

online újságírásra

Friss topikok

Linkblog

2008.11.21. 11:52 Napraforgó szerkesztőség

Obama nyerte a BKF választást

 

Amerikai elnökválasztással kapcsolatos konferenciát tartottak a BKF - en október 14-én, April H. Foley, az USA nagykövetasszonya és több neves előadó, valamint egy amerikai szenátor, Larry Pressler, részvételével. Az előadássorozat célja volt, hogy közelebb hozzák az amerikai választási rendszert a magyar felsőoktatásban tanulókhoz. 
 
 
Az egész napos programot Vass László, a főiskola rektora nyitotta meg, mely már a második ilyen rendezvény, ahol a megérkezők leadhatták voksukat a nekik tetsző elnökjelöltre.
A rektor elmondása szerint az idei amerikai választás sok szempontból különlegesebb, mint az eddigiek, mert az országnak még nem volt színesbőrű elnökjelöltje, az eddigi legfiatalabb és az eddigi legidősebb elnökjelölt küzdelmének lehetünk szemtanúi néhány hét múlva. (Hanganyag)
Ennek apropóján olyan különleges vendégeket hívtak meg, mint Robert Craig, egyetemi professzor, aki a vallási és faji hovatartozásokról beszélt, melyeket összekapcsolt az amerikai választásokkal. Előadást tartott még Alex Stepick, aki a bevándorlások és a választás kapcsolatát mutatta be.
  
 
Alex Stepick és Robert Craig
 
Az eseményt April H. Foley, nagykövetasszony beszéde zárta. (hanganyag).
A főiskolások többsége Barack Obama-t ítélte meg az ideálisabb amerikai elnöknek.
 
 
A teljes program, az előadók listája, itt olvasható:
 
http://www.bkf.hu/index.php?lap=erdeklodoknek&mnuid=10&oldal=4&id=7207

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://napraforgoszerkesztoseg.blog.hu/api/trackback/id/tr21781006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása